perjantai 23. joulukuuta 2011

jouluinen kakkupohja

Jouluaattona meidän perheessä herkutellaan jouluisella täytekakulla. Pohjan tein jo valmiiksi. Tämä ei ole tavallinen sokerikakkupohja, vaan kosteampi ja voisiko sanoa raskaampi. Pohjaan on laitettu joulunmausteita. Kakkupohjan maku paranee ja käsiteltävyys helpottuu, jos pohjan antaa olla jääkaapissa yön yli. Kakku onnistuu myös gluteenittomana gluteenitonta jauhoseosta käyttäen.

3 1/2 dl jauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssia
1 tl kardemummaa
150 g margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
2 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen joka välissä vatkaten.
Sekoita joukkoon kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Kaada taikina jauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 55 min.
Anna seistä vuoassa 15 min ennen kumoamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti