maanantai 12. joulukuuta 2011

Omenamuffinssit

 Aiemmin syksyllä leivoin siskoni kanssa omenamuffinsseja. Omena on syksyn maku, joten mikä on syksyisempää kuin lämpimät omenamuffinssit. Omenat pehmennettiin paistamalla niitä pannulla tumman sokerin, siirapin ja muutaman tipan sitruunamehun kanssa. Resepti onmuffinssikirja nimisestä kirjasta.

4 1/2 dl jauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 /2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
75 g rasvaa
2 omenaa lohkoina

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Vatkaa maito, munat, vaniljasokeri ja sulatettu voi toisessa kulhossa.
Siivilöi kuivat aineet maitoseokseen.Sekoita varovasti.
Omenat voi halutessa käyttää pannulla.
Jaa taikina vuokiin ja paina omenalohkot taikinan sisään.
Paista noin 20-25 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti