sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Pikeeri

Joulun alla tuli tarve tutustua pikeeriin. Tein sitä ensimmäistä kertaa. Pikeeri käy moneen. Sillä voi tehdä spritsauksia kakun päälle, siitä voi pursotta kirjoitustyllalla leivinpaperille erilaisia kuvioita ja kirjaimia tai millä vaan tyllalla koristeita. Niiden kuivuttua koristeet saa siirrettyä esim kakun päälle.

Pikeeri on valmistettu valkuaisesta ja tomusokerista. Se eroaa kummiskin tavalliseen sokerikuorrutteeseen. Pikeeri valmistetaan vatkaamalla tomusokeria ja valkuaista. Sen joukkoon lisätään sitruunamehua ja loput tomusokerista. Pikeeristä tulee kestävämpiä koristeita.

1/4 dl valkuaista
1 1/2 dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua

1.Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria 3 min täydellä teholla.
2. Lisää joukkoon loput tomusokerista ja sitruunamehu.
3. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti