perjantai 24. helmikuuta 2012

Suklaakakku lime-vadelmatäytteellä


Osallistuin tällä kakulla stockmannin kakkukilpailuun.
KAKKUPOHJA:
3 munaa
2 ½ dl sokeria
2 dl vehnjauhoja
½ perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

KOSTUTUS:
1 dl maitoa

TÄYTE:
4 dl kermaa
250 g tuorejuustoa
2 limen kuori raastettuna
2 rkl limenmehua
½ dl sokeria
300 g vadelmia

KUORRUTUS:
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kermaa
1 rkl voita

KORISTELU:
50 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
25 g candy melts suklaanappeja sulatettuna tai tummaa suklaata temperoituna



1.     Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 min.

2.     Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Raasta pestyjen limejen kuori vaahdon joukkon ja lisää joukkoon sokeri ja limen mehu.

3.     Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Aseta pohjimmainen kakkulevy tarjoiluastialle. Kostuta se maidolla. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Painele puolet vadelmista täytteen sisään. Toista sama. Muista kostuttaa kaikki kerrokset.

4.     Kuorruta kakku. Sulata suklaa. Lämmitä kerna kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Lisää sula suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä tasaiseksi lastalla tai palettiveitsellä. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki.

5.     Koristele kakku. Sulata 50 g jokaista suklaata eri kulhoissa. Levitä suklaat leivinpaperille erilleen ohuiksi levyksi ja laita jähmettymään jääkaappiin. Tee candy meltseistä pitsirullat. Leikkaa leivinpaperista kolme noin 10x10cm  kokoista palaa. Pursota suklaasta ristikkoa paperille jättäen pari senttiä tyhjää kolmelle reunalle. Anna seistä hetken aikaa huoneenlämmössä. Kääri leivinpaperi rullalle siten, että pursotetun suklaan ylä- ja alareuna osuvat toisiinsa. Jos rulla ei pysy kasassa, voi esim. rullan sivuille laittaa klemmarit. Laita rullat jähmettymään pakastimeen.  Murra maito-, valko- ja tumma suklaa eri muotoisiksi kulmioiksi. Rouhi valkosuklaasta muutama lastu ja aseta ne kakun päälle. Asettele suklaakulmiot kakun reunalle siten,että saman väriset eivät olisi vierekkäin. Viimeistele kakku asettelemalla pitsirullat kakun päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti