maanantai 14. toukokuuta 2012

Äitienpäivä sacher

Tämä oli meillä varsinainen kakku. Ohje on kinuskikissalta.

Taikina:
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria


Kostutus:

2 dl vaniljamaitoa

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 prk aprikoosimarmeladia




kuorrutus:
1/2 prk aprikoosimarmelaadia
22 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm).
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.
Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.
Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.
Kaada taikina vuokaan. 
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.

Leikkaa pohja 3 osaan. Kostuta pohja vaniljamaidolla.
Levitä päälle aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa.
Laita päälle toinen pohjalevy, kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle viimeinen levy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla tai levitysveitsellä.


Levitä marmeladi kakun päälle ja reunoille. 


Sulata suklaa mikrossa. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi ja lisää suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Minä käytin rainbown suklaata ja kuorruttesta tuli tosi paksua, eli en suosittele tähän rainbowta. Levitä kuorrute ja tasoita nopeasti. 


Koristeluun kuuluu perinteisesti sacher-teksti, mutta pistin sen lisäksi reunalle ananaskirsikoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti