torstai 6. syyskuuta 2012

Valkosuklaa- ja vadelmamousse


Valkosuklaamousse:
 täytekakun 1 väliin

130 g valkosuklaata sulatettuna
2 dl kermaa
100 g tuorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita sula suklaa joukkoon ja täytä kakku. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.


Vadelmamousse:
täytekakun 2 väliin

2,5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g (pakaste)vadelmia
1,5 dl tomusokeria (tai oman maun mukaan)
3 liivatetta
(1 tl sitruunamehua)

Vaahdota flora vispi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella (halutessasi voit jättää osan vadelmista kokonaisiksi). Jos et halua täytteeseen siemeniä, paseeraa vadelmat siivilän läpi. Sekoita vadelmat joukkoon. Mausta tomusokerilla oman maun mukaan. Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen n. 5 minuuttia kylmässä vedessä lionneet liivatteet. Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Sitruunamehun voit lisätä raikastamaan moussea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti