torstai 4. lokakuuta 2012

Kinuskiset omenarahkapullat

Tämä pullaidea tuli päähän, kun mietin että mihin vielä niitä omenoita voisi käyttää. 

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
noin 14 dl vehnäjauhoja
150 g rasvaa

Täyte:

4 isohkoa omenaa
1 rkl rasvaa

1 dl fariinisokeria
2 rkl siirappia

400 g rahkaa
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 munaa


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.


Leivo taikinasta pullia ja kohota leivinliinan alla täytteen teon ajan.

Pilko oment pieniksi kuutioiksi. Laita rasva kuumenemaan pannulle. Kun pannu on kuuma, heitä sekaan omenat, sokeri jha siirappi. Paista keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä.

Sekoita rahka, munat, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaneli sekaisin kulhossa.

Paina lasin pohjalla kohonneisiin pulliin kolo keskelle. Laita ensin omenat pohjalle ja sen jälkeen rahkaseos. Voitele reunat halutessa kananmunalla ja ripottele pinnalle kanelia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti