maanantai 5. marraskuuta 2012

Isänpäiväkakku



Isänpäivä tulossa ja kakkua tarjolla. Yllätä isä superkivalla yllätyksellä. Tämä kakku ohjeineen meni jiipeenettii, mutta laitan sen nyt tännekkin.


POHJA:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
KOSTUTUS:
1 dl maitoa
TÄYTE:
3 dl kemaa
1 prk mascarponea
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
4 passionhedelmää
KOURRUTUS:
1 1/2 dl kermaa
500 g fudgeja(löytyy irtokarkkihyllystä)
KORISTELU:
Punaista marsipaania/sokerimassaa
Keltaista marsipaania/sokerimassaa


Voitele ja jauhoita vuoka( noin 24 cm).Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa ala-taolla noin 35 min.

Valmista täyte. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon mascarpone , vaniljasokeri sekä sokeria maun mukaan. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi sisus talteen.







Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan ja laita ensimmäinen kakkulevy tarjoiluastialle. 

 

Kostuta maidolla ja levitä puolet passionhedelmien sisuksista pohjan päälle. Levitä myös puolet mascarponevaahdosta pohjan päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja toista sama. Muista kostuttaa myös päällimmäisin levy.




Valmista kuorrute. Valmista kuorrute jo edellisenä päivänä. Mittaa kattilaan ½ dl kermaa ja fudget. Sulata hiljaisella teholla kunnes kaikki fudget on sulanut. Muista sekoitella, ettei kuorrute pala pohjaan. Kaada kuorrute leivinpaperilla vuorattuun kulhoon ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään asti.
Kuorruta kakku. Ota kuorrute muutamaa tuntia aikasemmin huoneenlämpöön pehmenemään. Vatkaa 1 dl kermaa vaahdoksi ja levitä kakun päälle eristämään kosteutta. Kauli toffeekuorrute tomusokerin avulla kakkua reilummaksi levyksi. Nosta kuorrute kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita kuorrute ja leikkaa ylimääräinen pois.




Koristele kakku. Tulosta netistä tai piirrä paperille supermies logo. Leikkaa sen avulla keltaisesta marsipaanista sen mallinen pala. Leikkaa logosta keltaiset osat pois(mustavalkotulostimella valkoiset). Käytä sitä apuna, kun leikkaat punaisesta palan. Aseta punainen keltaisen palan päälle ja varmista, että ne ovat kohdakkain. Leikkaa myös punaisesta marsipaanista kirjaimet onnea, I ja s. Asettele koristeet kakun päälle. Ne pysyvät paremmin, jos kostuttaa koristeen pohjaa varovasti vedellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti