tiistai 13. marraskuuta 2012

Suklaakakku

Tällä suklaakakulla osallistuin leivontafoorumin kuukauden haasteeseen. Varmaan yksi parhaista suklaakakuista, mitä olen syönyt. Paistoin taikinan itse kahdessa suuremmassa vuoassa, jolloin kakusta tuli matalampi.

Taikina;

½ cup (125ml) vettä
60 g voita
2 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
1 cup (150g) vehnäjauhoja
1 cup (220g) sirosokeria
¼ cup (60ml) piimää
1 muna
½tl vaniljauutetta
½tl ruokasoodaa

Suklaatuorejuusto kreemi

50 g pehmeää suolatonta voita
250 g tuorejuusto (kermaista)
1cup (160g) tomusokeria
¼ cup (40g) kaakaojauhetta (Van Houten)

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Laita kattilaan vesi, voi ja kaakaojauhe ja laita levylle miedolla lämmöllä niin kauan kunnes voi sulaa. siirrä sivuun. Mittaa kuivat aineet ja sihtaa ne hiukan jäähtyneeseen vesikaakao-seokseen. Sekoita tasaiseksi, lisää muna ja piimä sekä vaniljauute.
Kaada kahteen kevyesti voideltuun 15 cm läpimitaltaan olevaan kakkuvuokaan . Kaada taikina (on löysää) tasaisesti suurinpiirtein yhtä paljon molempiin vuokiin.
Paista 35-40 min 150 asteessa, kokeile tikulla noin 10 min ennen paiston loppua jos jää tikkuun kiinni niin jatka paistoa, kakku ei saa tulla kuitenkaan liian kuivaksi.

Tee täyte;
Vatkaa voi ja tuorejuusto vaahdoksi, lisää sihdattu kaakaojauhe ja tomusokeri, vatkaa koneella niin kauan että kreemin väri vaalenee ja se on sileää ja tasaista.
Ota kakut uunista, anna seistä kumoamatta vuoista 5 minuuttia, käännä ritilälle kumoon ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa kumpikin pohja kahteen osaan.
Täytä kerrokset kreemillä ja laita päälle myös kreemiä. Koristele kaakaojauheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti