tiistai 27. marraskuuta 2012

Suklaakeksit

Näiden hyvien vähän mutaisien keksien ohje on mansikkamarengilta.

200 g tummaa suklaata
115 g voita
3,3 dl fariinisokeria
2 kpl kananmunia
0,85 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1,25 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa

Lisäksi:
hienoa sokeria
tomusokeria
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi
ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen samalla vatkaten. Kaada joukkoon sulatettu suklaa sekä maito ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi.

Jaa massa neljään osaan ja kääri ne kelmuihin. Laita massapötköt pakkaseen, jolloin niistä tulee helpommin käsiteltäviä.
Anna pötköjen olla pakkasessa noin 30 min ( tai muutama tunti jääkaapissa). Ota yksi pötkö kerrallaan ja leikkaa se kymmeneen osaan. 
Kaada lautaselle hienoa sokeria ja toiselle lautaselle tomusokeria. Pyöritä paloista palloja ja pyöritä pallot ensin sokerissa ja sen jälkeen tomusokerissa.
Laita pallot pellille leivinpaperille ja paina niitä hieman litteäksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 12- 15 minuuttia. Keksit ovat pehmeitä ja murenevia paiston jälkeen, mutta kiinteytyvät hieman jäähtyessään. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti