maanantai 25. maaliskuuta 2013

Feta focaccia


50 g hiivaa
3 dl vettä
3 dl maitoa
1 1/2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
4 dl grahamjauhoja
10 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g fetaa
kuivattua oreganoa
sormisuolaa
oliiviöljyä

Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito ja vesi kattilassa kädenlämpöiseksi. Kaada neste hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on sulanut.
Lisää suola, öljy ja grahamjauhot. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan alustaen. Taikina voi jäädä löysäksi. Anna nousta 30 min. liinan alla.
Muotoile taikinasta öljyisin käsin leivinpaperilla vuoratulle pellille focaccia. Anna nousta vielä noin 30 min. Voitele leipä oliiviöljyllä. Painele sen sisään fetanpaloja. Ripottele pinnalle suola ja oregano. Paista 20-25 min. alimmalla tasolla. Leikkaa leipä ja tarjoa lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti