maanantai 25. maaliskuuta 2013

Keltaiset macaronit


Nyt on macaron-kynnys ylitetty. Vihdoin macaroneihin nousi tasainen jalka ja pinta kiilsi. Nämä sopivat väriltään ja maultaan pääsiäiseen. Näissä täytteenä on lemon gurd.

100 g munanvalkuaisia( noin 3 kananmunaa)
110 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
25 hienoa sokeria

Erottele valkuaiset jo muutamaa päivää ennen leipomista (erottelin päivää ennen). Säilytä suljetussa rasiassa huoneenlämmössä.
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri houlellisesti keskenään. Siivilöi vähintään kerran. 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen samaan aikaan. Valmis vaahto pysyy astiassa vaikka sen kääntää nurinpäin. 
Lisää tässä vaiheessa halutessasi väriaine. 
Yhdisä tomusokeri-manteliseos ja valkuaiset varovasti sekoittaen. Nosta lautaselle pienen ympyrän verran taikinaa. Jos pintaan ei jää huippua taikina on valmista.
Pursota leivinpaperille kolikon kokoisia pieniä ympyröitä. Anna niiden kuivahtaa huoneneenlämmössä  yli 30 min.
Paista 150 asteessa 12-14 min. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.



1 kommentti: