keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Mango-passionhedelmäjuustokakku

Leivoin sunnuntaina tällaisen kaksikerroksisen juustokakun. Aluksi suunnittelin tekeväni pelkän passionjuustokakun, mutta halusin kakusta raidallisen. Raidakkuus ei kauhean hyvin näy, koska täytteet ovat melkein saman väriset.

Pohja:
200 g digestivejä
75 g voita tai margariinia

Passiontäyte:
130 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
3-4 passionhedelmää
1 rkl vettä
4 liivatelehteä

Mangotäyte:
5 liivatelehteä 
3 rkl limettimehua
2 dl (laktoositonta) vispikermaa
200 g (laktoositonta) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl soseutettua mangoa 


Kiille:
2 passionhedelmää
1 hedelmäpiltti
1 rkl vettä
2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi, yhdistä. Painele n. 20-24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voit käyttää vuoan pohjalla leivinpaperia, näin kakun siirteleminen on helpompaa. Laita kylmään jähmettymään.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaadoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä mangosose. Kuumenna limen mehu kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Liisää liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Kaada vuokaan ja hyytyä tunti ennen kuin lisäät seuraavan kerroksen.

Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä.

Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään.
Vaahdota valkosuklaa ja pehmennä tuorejuustoa lusikan avulla. Yhdistä tuorejuusto kermavaahtoon, lisää myös valkosuklaa.
Puolita 3-4 passionhedelmää ja lusikoi täyte siivilään, painele mehu siivilän läpi. Säästä siemenet kiillettä varten. Lisää mehuun vesi ja kuumenna mikrossa n. 30 sekuntia melkein kiehuvan kuumaksi.
Purista liivatteista ylimääräinen mehu ja sekoita kuuman mehun joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivatemehu täytteen joukkoon ohuena nauhana, sekoita.
Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.

Laita ennen kiilteen valmistamista loput 2 liivatelehteä kylmään veteen.
Puolita kiillettä varten passionhedelmät, ota tällä kertaa koko hedelmän mehu ja hedelmäliha talteen. Sekoita passionhedelmän joukkoon hedelmäpiltti ja täytteestä jääneet siemenet.
Kuumenna vesi mikrossa ja lisää liivatelehdet. Yhdistä passionhedelmään ja pilttiin, kaada kiille jähmettyneen täytteen päälle.
Anna hyytyä vähintään tunnin ajan, mielellään yön yli.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti