tiistai 23. huhtikuuta 2013

Tuulihatturulla lohitäytteellä

Tämä on vähintäänkin vähintään yhtä hyvää kuin tuulihatut.

3 munaa
125 g margariinia tai voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
½ tl leivinjauhetta
3 munaa

Täyte:
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
tilliä silputtuna
suolaa ja pippuria

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kattilaan samalla sekoittaen kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen kokoajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa lopuksi joukkoon kananmunat yksitellen.
Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.

Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle.
Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti