tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kinuskinen pähkinäkakku

Tämä ihana pähkinäinen kakku on löydetty kinuskikissan blogista. Tämän tein viime vuonna isänpäiväkakuksi, jonka takia koristeena on stockmannilta ostettuja suklaamuttereita.

 Pohja:
4 munaa
sokeria
perunajauhoja
70 g hasselpähkinäjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl kuohukermaa
¾ dl siirappia
1 ½ dl pähkinäsekoitusta
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Kostutus:
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kermaa

Voitele ja korppujauhota vuoka (∅ 24 cm). Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Tyhjennä sokeri kulhoon. Mittaa lasiin perunajauhoja puolet munien määrästä. Lisää pähkinä-, kaakao- ja leivinjauhe ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon jauhoseosta pienissä erissä. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

 Mittaa kuohukerma ja siirappi kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Leikkaa pähkinäsekoitus veitsellä rouheeksi. Sekoita rouhe vaahdon joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe. Sekoita vaniljasokeri maidon joukkoon.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Leikkaa leivinpaperista suikaleita ja työnnä niitä pohjalevyn alle joka puolelta. Näin kakkulautanen säilyy puhtaana täyttämisen ja kuorruttamisen ajan. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Laita päälle seuraava levy, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päälle kolmas pohja ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla. 

Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä lieden keskilämmöllä 10-20 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila liedeltä ja odota, kunnes kupliminen lakkaa. Kaada kinuski sitten kakun päälle. Halutessasi ripottele samantien päälle pähkinäruohetta, ennen kuin kinuski kerkeää jähmettyä ja pähkinä ei enää tartu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti