torstai 12. kesäkuuta 2014

Suklainen mansikkaraparperikakku



Täällä taas pitkästä aikaa. Vaikka leipominen ei ole mihinkinkään loppunut, ei ole riittänyt motivaatiota eikä energiaa blogin päivittämiseen. Nyt on ruvennut motivaatio palailemaan ja blogin postaustahti ehdottomasti kiihtyy!

 Tämä kakku sopii erinomaisesti alkukesään. Tuoreet mansikat ja valkosuklainen raparperitäyte yhdistettynä suklaakakkupohjaan ei voi olla muuta kuin hyvää. Ohje kakkupohjaan löytyy täältä.
Raparperikiisseli: 
500 g raparperia
1 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

Täyte:
  2liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kannattaa jättää kiisseliin hiukan sattumia, sillä ne maistuvat hyvältä täytteessä. Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.  

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä rahka kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, rahka-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään. Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.

Kasaa kakku irtopohjavuokaan laittaen vuoroin pohjalevy, mansikoita ja täytteellä. Muista kostuttaa. Itse kostutin vaniljamaidolla. Kakku on kuorrutettu marsipaanilla ja koristeltu suklaamansikoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti