Täällä
taas pitkästä aikaa. Vaikka leipominen ei ole mihinkinkään loppunut, ei ole
riittänyt motivaatiota eikä energiaa blogin päivittämiseen. Nyt on ruvennut
motivaatio palailemaan ja blogin postaustahti ehdottomasti kiihtyy!
Tämä kakku sopii erinomaisesti alkukesään. Tuoreet
mansikat ja valkosuklainen raparperitäyte yhdistettynä suklaakakkupohjaan ei
voi olla muuta kuin hyvää. Ohje kakkupohjaan löytyy täältä.
Raparperikiisseli:
500 g raparperia
1 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
1 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
Täyte:
2liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kannattaa jättää kiisseliin hiukan sattumia, sillä ne maistuvat hyvältä täytteessä. Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.
Laita liivatelehdet
likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota.
Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja
sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä rahka
kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.
Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, rahka-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään. Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.
Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, rahka-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään. Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.
Kasaa kakku
irtopohjavuokaan laittaen vuoroin pohjalevy, mansikoita ja täytteellä. Muista
kostuttaa. Itse kostutin vaniljamaidolla. Kakku on kuorrutettu marsipaanilla ja
koristeltu suklaamansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti